Zonnepanelen

Zonlicht is een onuitputtelijke, milieuvriendelijke energiebron. Dankzij de plaatsing van zonnepanelen kunt u zelf in uw energienehoefte voorzien.

In een fotovoltaÔsch systeem (PV) wordt met behulp van zonnepanelen zonlicht opgevangen, en omgezet in stroom. De zonne-energie wordt zowel bij blauwe hemel, als bij bewolkt weer opgevangen, maar bij directe instraling is de opbrengst natuurlijk wel hoger.

Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet naar wisselstroom, die aan uw elektriciteitsnet gekoppeld wordt. Van daaruit kunt u het rechtstreeks gebruiken voor uw elektrische toestellen. Het teveel aan geproduceerde energie wordt virtueel opgeslagen in het distributienet. De geproduceerde energie wordt op die manier volledig benut.

Zonnepanelen kunnen zowel op platte, als op hellende daken geplaatst worden. Er mogen echter geen bomen of gebouwen schaduw op het dak werpen.

De beste oriŽntatie van het dak is zuidelijk, zuid-oostelijk of zuid-westelijk.

Voordelen

Kiezen voor zonne-energie: een goede zaak voor het milieu, maar ook een financieel voordeel voor u.

  • De geproduceerde groene stroom gaat van uw elektriciteitsrekening af.
  • Per 1000 kWh geproduceerd, ontvangt u een groene stroom certificaat van 450 euro, deze certificaten krijgt u gegarandeerd voor 20 jaar. Ze worden aangevraagd bij de VREG.
Specifiek voor particulieren:
  • U kunt deze investering voor 40% aftrekken van uw belastingen, met een maximum bedrag van 3600 euro. Daarbovenop krijgt u een vermindering van uw gemeentebelasting op deze som.
  • In bepaalde gemeenten wordt nog een extra subsidie gegeven tot 500 euro.
Speciefiek voor bedrijven:
  • Als bedrijf krijgt u een ecologiesteun tot 6%, en een verhoogde investeringsaftrek.
  • Voor meer info kunt u terecht op de website Energiesparen, daar vindt u ook een calculator waar u voor uw systeem de voordelen mee kunt bekijken.
Zonnepanelen zijn op dit moment een betere investering van uw kapitaal dan een spaarrekening.

Uitvoering van het project

De plaatsing van de panelen gebeurt volledig door ons eigen personeel, en wij volgen uw project op van het ontwerp tot de afwerking en indienststelling. Wij maken gebruik van uiterst degelijke en duurzame zonnepanelen van Solarworld.

Wij maken voor u een prijsraming van de zonnepanelen, afhankelijk van uw gemiddeld jaarlijks energieverbruik en de ligging van uw dak. Wij bepalen eveneens voor u de terugverdientijd van uw installatie, rekening houdend met de groene stroomcertificaten, uw belastingsvoordeel, en de uitsparing van elektriciteit.